Een uniek natuurpark vol zonnepanelen in Hengelo (gld)

Een uniek natuurpark vol zonnepanelen in Hengelo (gld)

Een uniek natuurpark vol zonnepanelen in Hengelo (gld)

In Hengelo (Gld) komt een natuurpark vol zonnepanelen: NL Solarpark De Kwekerij.
Uniek aan dit park is het combineren van recreatie met het opwekken van duurzame energie.

Screenshot

Het idee en het ontwerp van het Solarpark is ontwikkeld door Nico Wissing en Lodewijk Hoekstra van NL Greenlabel. De uitvoering is in handen van Green, in samenwerking met een aantal partners zoals Dusseldorp, B&W Energy en vele anderen (zie het bouwbord hierboven).

Picknicken bij een vijver met 8.000 zonnepanelen; tuinen vol met bloemen; kinderen spelenderwijs van alles leren over de natuur en duurzame energie; wandelen tussen de unieke tuinconcepten van NL Greenlabel: het kan hier straks allemaal. Het park wordt 7 ha groot en wordt aangelegd aan de rand van Hengelo.

De gemeente Bronckhorst, waar het NL Solarpark De Kwekerij is gevestigd, zet zich volop in voor duurzaamheid en heeft uitgesproken in 2030 energieneutraal te willen zijn. Arno Spekschoor, wethouder milieu en duurzaamheid: “Ik vind het geweldig dat we met zo’n bijzonder park dat nog nergens ter wereld te vinden is, aan dit doel een mooie bijdrage leveren en inwoners er hun voordeel mee kunnen doen. De gemeente stelt de gronden voor het park dan ook graag tegen een pachtvergoeding beschikbaar.“

Inwoners van Hengelo en omgeving kunnen zonnepanelen kopen in het park. Dat betekent dat ze profiteren van duurzame energie en geld besparen, terwijl ze zelf niet de zorgen hebben over zonnepanelen op hun dak. Verwacht wordt dat zo’n 600 huishoudens hiermee van energie voorzien kunnen worden.

Het park streeft naar een CO2-reductie van ongeveer 550.000 kg per jaar en wordt in het voorjaar van 2017 voor het publiek geopend.