Groen als medicijn bij het Tergooi ziekenhuis in Blaricum

Groen als medicijn bij het Tergooi ziekenhuis in Blaricum

Groen als medicijn bij het Tergooi ziekenhuis in Blaricum

Wij hebben als Green mogen meewerken aan de realisatie van de Groene kas bij het Tergooi ziekenhuis in Blaricum.

Waarom een groene kas?

Door patiënten in contact te laten komen met de natuur komen mensen tot rust en voelen zij zich beter. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het groen van bomen, bloemen en planten een positieve invloed heeft op het genezingsproces. Daarom biedt Tergooi patiënten en bezoekers graag een groene omgeving aan. Niet alleen om naar te kijken maar ook om te voelen, proeven en ruiken.

Het idee

Het idee voor de Groene Kas bij Tergooi locatie Blaricum is ontstaan in samenwerking met Lodewijk Hoekstra, de tuinman van het RTL-programma ‘Eigen Huis & Tuin’ en oprichter van NL Greenlabel.

Financiering 

Het geld voor de realisatie van de Groene Kas is bijeengebracht door de Stichting Vrienden van Tergooi. Vanaf september 2014 heeft de Stichting zich ingezet om fondsen te werven voor de kas. De benodigde € 135.000 is bij elkaar gebracht door diverse fondsen, particulieren en bedrijven.

Realisatie

Green heeft mogen meehelpen om de groen kas te realiseren. Daar zijn we erg trots op en het past ook perfect bij onze visie op groen in combinatie met gezondheid. Groen als medicijn is een missie van ons, ook in 2016.

Hieronder een gesprek met Mirjam Bult, afdelingsmanager psychiatrie van het Tergooi ziekenhuis. Zij vertelt over het hoe en waarom en de meerwaarde van de groene kas voor patiënten en bezoekers.