Een zwembad moet een waardevolle toevoeging in een tuin worden

Een zwembad moet een waardevolle toevoeging in een tuin worden

Een zwembad moet een waardevolle toevoeging in een tuin worden

Die Willie Wortel-drang om van elk zwembad iets bijzonders te maken past goed bij Nico Wissing. “ik zal eerlijk zijn: ik ben eigenlijk geen fan van zwembaden’’, zegt Wissing. “ik vind gemeenschappelijke zwembaden goed, maar ik probeer tuinen zo groen mogelijk te houden. een felblauw bad dat uitsluitend dient als decoratie vind ik onnodig. Bij ambiance zie ik echter hoe zwembaden uit de ‘plezierhoek’ worden gehaald en zich ontwikkelen tot een waardevolle toevoeging in een tuin. zo ontwerp ik natuurlijke zwemvijvers. met natuurlijke begroeiing langs de randen, een natuurgetrouw uiterlijk en voorzien van natuurlijk zwemwater. ambiance kan dit tot in detail bouwen, net als bijvoorbeeld de toevoeging van een fontein of een waterzuil.

Het hele artikel over zwembaden is te lezen in het februari nummer van Gelderse Klasse via deze link