Wie kunnen er een beter beeld geven van het werken bij Green dan een aantal medewerkers zelf?

Jelle

Calculator en werkvoorbereider

Sinds juni 2021 ben ik aan de slag als Calculator en Werkvoorbereider bij Green. Mijn dagelijkse taken bestaan uit het opstellen van offertes, klantbezoeken en het nauwkeurig berekenen van projectkosten. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het coördineren van de projecten en zorg ik voor de planning van de werkzaamheden in de tuinen.

Wat mijn werk zo fascinerend maakt, is de voortdurende afwisseling. Ik word dagelijks geconfronteerd met uiteenlopende uitdagingen. Variërend van het aanleggen van particuliere tuinen tot het onderhouden van bedrijfstuinen. Projecten variëren ook in duur, van enkele dagen tot soms wel een jaar. Tot slot maken mijn collega’s het werk natuurlijk ook leuk! Het team bestaat uit ervaren professionals en jonge talenten, we blijven voortdurend van elkaar leren. En dat werkt niet maar één kant op! 

Duurzaamheid staat bij Green hoog in het vaandel. Ik probeer hier actief aan bij te dragen door het gebruik van accu-gereedschap en duurzame materialen te bevorderen. Daarnaast zoek ik voortdurend naar partners en leveranciers die onze duurzame waarden delen. 

Jarno

Hovenier onderhoud

Mijn werkdag als hovenier begint om 07.30 uur s’ochtends. Samen met mijn collega vertrek ik richting onze werkplek voor die dag. Dat kan een particuliere tuin zijn, maar ook een bedrijfstuin, een instelling of een begraafplaats. De ene keer gaat het om een klus van meerdere dagen, de andere keer om drie tuinen op één dag. Die variatie maakt voor mij het werken bij Green zo leuk, inmiddels alweer 30 jaar.

Een terugkerend thema binnen elke klus is duurzaamheid. We werken veel met accu gereedschap en duurzame materialen. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar het materiaal zelf, maar ook naar hoe duurzaam de leverancier is. Dat vind ik persoonlijk belangrijk, net als mijn collega’s. We hebben een heel divers team, met jongeren die net hun opleiding afgerond hebben en oudere collega’s die (net als ik) al langer in het vak zitten. Er hangt een open en gezellige sfeer, we werken fijn samen.

 

Henri

Voorman tuinaanleg

Voor mij betekent duurzaam werken dat we zuinig omgaan met onze materialen en ons groen, door spullen te hergebruiken bijvoorbeeld. Op die manier kunnen toekomstige hoveniers ook nog ons vak uitoefenen. Bij Green werken we met enkel duurzame en diverse materialen. Nieuwe materialen, exclusieve materialen zoals cortenstaal en accoya hout. Dat maakt het werken bij Green extra leuk.

Ik werk veel samen met leerlingen die de hoveniersopleiding doen. Het is fijn om de jonge garde de kneepjes van het vak bij te leren. Ik wil ze altijd meegeven dat ze niet bang moeten zijn om hard te werken. In de afgelopen 25 jaar dat ik bij Green werk ben ik zowel in de particuliere sector als bij bedrijfstuinen werkzaam geweest. Wij werken in een team van fijne collega’s. We zien elkaar vaak ’s morgens in de kantine, dat hangt af van de plek waar je die dag werkt. En op vrijdagmiddag treffen we elkaar daar vaak ook weer om de week samen af te sluiten. Dat is altijd gezellig.

 

Remco

Voorman tuinonderhoud

Al bijna 14 jaar ben ik werkzaam bij Green. Je krijgt vrijheid, alles is te regelen. Als je een keer omhoog zit met oppas bijvoorbeeld, dan is er altijd wel een mouw aan te passen.

Ik werk voor 95% voor particulieren. Je kunt met de bewoners of opdrachtgevers overleggen, je bent heel vrij om ook eigen ideeën in te brengen bij de klanten. Eigenlijk zijn wij een soort adviseur. De mensen verwachten ook dat wij vakkennis hebben en hier vertrouwen ze ook op. In het najaar maak je de tuinen helemaal netjes, en in het voorjaar maak je de tuin klaar voor de zomer. Je ziet de tuinen opknappen als je erin bezig bent, dat vind ik leuk. Er zijn adressen waar ik al 14 jaar kom om de tuinen te onderhouden, en dan 2 of 3 keer per jaar. Het is heel afwisselend.

We zijn vaak in tweetallen aan het werk, soms ook alleen. Soms nemen we een leerling-hovenier mee als derde man. Zij kunnen dan zien hoe het eraan toegaat in de tuinonderhoud bij particulieren. Wij zetten in de tuinen echt de puntjes op de i.

 

Niek

Hovenier aanleg

Tijdens mijn laatste jaar van de hoveniersopleiding ben ik bij Green terecht gekomen. Ik ben daar blijven plakken en inmiddels zijn we alweer 4 jaar verder. Nog steeds heb ik het erg naar mijn zin.

We hebben een gezellig team. Ook de vrijdagmiddag is een gezellige afsluiter van de week met z’n allen. De afwisseling in het werk maakt het extra leuk. Ik werk 70% voor particulieren en de rest voor bedrijven. Alles wat je in de tuin kunt bedenken, dat maken wij. We werken met goede apparaten en goed gereedschap. Ook werken we alleen met duurzaam materiaal. Dat vind ik ook belangrijk met het oog op de toekomst.

De leukste herinnering aan mijn tijd bij Green is toch wel een grote klus in Zwitserland. Tijdens m’n stage mocht ik 10 weken mee om aan de tuinen van een hotel te werken. Dat was wel heel bijzonder en leerzaam. Een ervaring om niet snel te vergeten.

Meer projecten

Landelijke tuin met kleurrijke eilanden
Landelijke tuin met glooiing en kronkelpaden