Wie kunnen er een beter beeld geven van het werken bij Green dan een aantal medewerkers zelf?

Henri

Voorman tuinaanleg

Wij werken met enkel duurzame en diverse materialen. Nieuwe materialen, exclusieve materialen zoals cortenstaal en accoya hout. Dat maakt het werken bij Green extra leuk. Ik werk veel samen met leerlingen die de hoveniersopleiding doen. Het is fijn om de jonge garde de kneepjes van het vak bij te leren. Ik wil ze altijd meegeven dat ze niet bang moeten zijn om hard te werken. In de afgelopen 23 jaar dat ik bij Green werk ben ik zowel in de particuliere sector als bij bedrijfstuinen werkzaam geweest. Wij werken in een team van fijne collega’s. We zien elkaar vaak ’s morgens in de kantine, dat hangt af van de plek waar je die dag werkt. En op vrijdagmiddag treffen we elkaar daar vaak ook weer om de week samen af te sluiten. Dat is altijd gezellig.

 

Remco

Voorman tuinonderhoud

Al bijna 14 jaar ben ik werkzaam bij Green. Je krijgt vrijheid, alles is te regelen. Als je een keer omhoog zit met oppas bijvoorbeeld, dan is er altijd wel een mouw aan te passen.

Ik werk voor 95% voor particulieren. Je kunt met de bewoners of opdrachtgevers overleggen, je bent heel vrij om ook eigen ideeën in te brengen bij de klanten. Eigenlijk zijn wij een soort adviseur. De mensen verwachten ook dat wij vakkennis hebben en hier vertrouwen ze ook op. In het najaar maak je de tuinen helemaal netjes, en in het voorjaar maak je de tuin klaar voor de zomer. Je ziet de tuinen opknappen als je erin bezig bent, dat vind ik leuk. Er zijn adressen waar ik al 14 jaar kom om de tuinen te onderhouden, en dan 2 of 3 keer per jaar. Het is heel afwisselend.

We zijn vaak in tweetallen aan het werk, soms ook alleen. Soms nemen we een leerling-hovenier mee als derde man. Zij kunnen dan zien hoe het eraan toegaat in de tuinonderhoud bij particulieren. Wij zetten in de tuinen echt de puntjes op de i.

 

Niek

Hovenier aanleg

Tijdens mijn laatste jaar van de hoveniersopleiding ben ik bij Green terecht gekomen. Ik ben daar blijven plakken en inmiddels zijn we alweer 4 jaar verder. Nog steeds heb ik het erg naar mijn zin.

We hebben een gezellig team. Ook de vrijdagmiddag is een gezellige afsluiter van de week met z’n allen. De afwisseling in het werk maakt het extra leuk. Ik werk 70% voor particulieren en de rest voor bedrijven. Alles wat je in de tuin kunt bedenken, dat maken wij. We werken met goede apparaten en goed gereedschap. Ook werken we alleen met duurzaam materiaal. Dat vind ik ook belangrijk met het oog op de toekomst.

De leukste herinnering aan mijn tijd bij Green is toch wel een grote klus in Zwitserland. Tijdens m’n stage mocht ik 10 weken mee om aan de tuinen van een hotel te werken. Dat was wel heel bijzonder en leerzaam. Een ervaring om niet snel te vergeten.

 

Wiebe

Werkvoorbereider/calculator

Na het afronden van de opleiding Tuin en Landschapsinrichting bij van Hall Larenstein in Velp ben ik begonnen bij Green. Ik ben buiten aan de slag gegaan om ervaring op te doen in de praktijk. Na een jaar buiten te hebben gewerkt ben ik nu ook regelmatig op kantoor te vinden. Hier zorg ik voor de planning en werkvoorbereiding, bijv. de calculaties.

Doordat ik eerst buiten ben begonnen heb ik de organisatie goed leren kennen. Dit maakt het werken binnen voor mij nu ook beter te doen, omdat ik zelf heb ervaren hoe het eraan toe gaat bij de aanleg of het onderhoud van tuinen. Alles wat we doen bij Green is kwalitatief hoogwaardig vind ik. Kwaliteit en duurzaamheid staan voorop. Ik vind het mooi dat we iets maken wat ook echt iets nuttigs toevoegt aan deze wereld.

Wij kunnen particuliere klanten heel blij maken met een mooie tuin. Maar we leggen ook regelmatig bedrijfstuinen aan. Als je langs zo’n tuin rijdt en ziet hoe goed het erbij ligt, dat is mooi om te zien.

Als je het belangrijk vindt om hoogwaardig en duurzaam werk te maken, die op lange termijn waarde creëren, dan moet je bij Green komen. Wij staan echt wel voor kwaliteit.

Meer projecten

Klimaat adaptieve bedrijfstuin
Kleurrijke bedrijfstuin 2.0