Terug naar overzicht

Bij het hoofdkantoor van Waterschap Rijn & IJssel is op een ca. 2.5 hectare groot terrein een tuin gerealiseerd waarin veel facetten van het Waterschap zijn gecombineerd: dijken, duikers, watergangen en zorgvuldige omgang met de natuur en veel kunst.

In een golvend lijnenspel zijn duurzame ethiek en praktische toepasbaarheid verenigd. Door de toepassing van regionale producten zoals: leemzand, oersteen, hout en staal, heeft het een heel eigen karakter gekregen. Ook het gebruik van wilde bloemen in combinatie met gecultiveerde planten in de borders zijn vrij uitzonderlijk. De functionaliteit van de buitenruimte zoals verlaagd en groen parkeren, opvang van regenwater, buiten kantoor plekken en lunch wandelen zijn harmonieus tot een concept vervlochten. Wij tekenden voor het ontwerp, de realisatie en het onderhoud.

Fotoalbum

Meer projecten

Prachtige tuin met klassiek karakter en statige oprit
Kleurrijke bedrijfstuin

“Green is geen doorsnee hovenier. Ze hebben hier een hele bijzondere tuin gemaakt. Dat begint bij de architect, Nico in dit geval. Maar uiteindelijk moet het plan ook uitgevoerd worden, en ik denk niet dat iedere hovenier dit had gekund. Daar heb je bepaalde typen mensen voor nodig. GreenM2 bivakkeert wat dat betreft echt aan de bovenkant van hoveniersland in deze regio."
- Van Egmond Groep